HORTOBÁGYI PALACSINTA MÁSKÉPPEN - "szottyos" palacsinta
Hozzávalók:
(kb. 15 darabhoz)
60 dkg liszt
2 db tojás
1.5 l dús ásványvíz
1 kg darált sertéshús
2 kis vagy 1 nagyobb doboz tejföl
sűrített paradicsom, mustár, sajt
Szokott módon palacsintákat készítünk, annyi különbséggel, hogy tejet nem használunk a tésztához csak dús ásványvizet amitől masszívabb lesz a tészta. Kicsit vastagabbakat is készítünk, hogy ne repedjenek ki a feltekerés során.
Palacsinta sütés közben egy másik edényben pörkölt alapot készítünk és lémentesen pörköltöt készítünk a darálthúsból.
Fontos, hogy ne legyen sok leve mert átáztatja a palacsintát.
Megtöltjük a palacsintákat a hússal összetekerjük úgy hogy a két végét begyűrjük, kis hengereket alkotva.
Egy jénai tálba tesszük őket egymás mellé
Egy tálkában előzőleg összekeverjük a tejfölt a sűrített paradicsommal annyra hogy kissé megszinezze, majd a mustárt tesszük bele ezután két evőkanál lisztet.
Ezt a keveréket -az úgynevezett "szottyot"- ráöntjük egyenletesen a húsos palacsintákra, majd az egész tetejére sajtot reszelünk.
Harminc perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben
Jó étvágyat!